Slovensko | English

Predavatelji - HEK.SI 2018

 

 

 

 

Jurica ČularJurica Čular, Croatian Government's CERT
Jurica Čular graduated at Faculty of electronics and computer science, Zagreb, Croatia as Master of Computer Science. Got an MBA in finance and marketing at Kelley School of Business, Indiana University. Holds several information security certificates CISA, CISSP, ISO 27001 LA. Worked as an information security consultant for financial institutions and for Deloitte. Currently working as an expert advisor in Information Systems Security Bureau.

 

 

Miroslav ŠtamparMiroslav Štampar, Croatian Government's CERT
IT Security Advisor - Expert at Croatian Government's CERT, part of the Information Systems Security Bureau (ZSIS). Born in 1982, writing and breaking computer code for as long as he can remember. A PhD candidate with Master's Degree in Computer Science at Faculty of Electrical Engineering and Computing (FER), University of Zagreb, Croatia. Also, open source contributor (sqlmap, Maltrail, tsusen, ipsum, etc.) and Croatian Chapter Lead for The Honeynet Project.

 

Balázs HambalkóBalázs Hambalkó, Balasec
Balázs is a Penetration tester, Researcher and SQL FAN. He has always had a strong fascination with Network Security (esp. Layer 2), MsSQL related security issues, and he is also interested in exploit development. He started his career in IT Security field 17 years ago with Reverse Engineering. Now he performs web application tests, exploit developments, infrastructure tests and configuration reviews. Sometimes he is asked for an MsSQL Performance Tuning project. He spends his free time with developing his ability in kernel exploits field, hiking, or playing table-tennis. Balázs proudly holds the Offensive Security Certified Professional (OSCP), Offensive Security Certified Expert (OSCE), Certified Security Analyst (ECSA), Certified Ethical Hacker (CEH), MsSQL 2012 MCSA, MsSQL 2008 MCTS.

Mane PiperevskiMane Piperevski, Piperevski & Associates
M-r Mane Piperevski is security expert with over 10 years of experience and expertise in field of Ethical Hacking/Penetration Testing and ICT Forensics. He works currently as CEO and IT Security Consultant at Piperevski&Associates and he is also contributor to open software security community as OWASP Chapter Leader for Macedonia. Recently published white papers “Hacker Attacks - Undetectable attacks from trojans with reverse communication” and “Hacking Attacks - Security Threats in IPv6 networks”. Holder of numerous security certifications (C|EH, E|CSA, C|HFI, E|CIH, E|CSP .NET, MCSA, MCSE, MCITP, C|EI, MCT) and Europe highly ranged Cyber Crime instructor and trainer.

Alex ContiAlex Conti, Politecnico di Milano
I'm about to graduate in Physics at Università degli Studi of Milan. Thanks to courses I attended during my career I learned more about new programming languages. I experienced computer security for the first time by attending for pleasure professor Zanero’s course “Computer Security”.
Enthusiast of robotics and Artificial Intelligence I stepped in Computer Science by building and programming robots. Among the platforms I used are BasicStamp BS2 (upgraded by himself to BS2sx), Arduino Uno and Lego Mindstorm NXT.

 

Gregor PogačnikGregor Pogačnik, Fundacija SICEH
Gregor Pogačnik je zaposlen v podjetju Sportradar d.o.o. Delal je kot razvijalec programske opreme ter vodja sistemskih administratorjev. Zadnje čase poskuša izboljšati efektivnost razvoja (CI/CD) ter povezati oba svetova ("DevOps"). V tej vlogi ne zanemarja pogleda na računalniško varnost, pri čemer se z izkoričanjem ranljivosti v kontroliranih okoljih ukvarja bolj ljubiteljsko. Zanimajo ga porazdeljeni sistemi in kriptologija, zaradi česar je tudi navdušen nad tehnologijami veriženja blokov in kriptovalutami. Je član ACM, Bitcoin društva Slovenije in predstavnik strokovnega sveta Fundacije SICEH.

 

Primož ZupanPrimož Zupan, MBILLS d.o.o.
mag. Primož Zupan  je direktor MBILLS. Prvi Idea manager v Sloveniji, ki je pomagal preko internega inkubatorja ideji mBills premostiti razvojne težave do vzpostavitve startupa. Kot idea manager se je razvil v Halcomu. Njegove delovne izkušnje pred tem vključujejo pozicije: direktor prodaje v IT startupu Salviol, vodja kabineta Ministra za delo, družino in socialne zadeve, prodajni predstavnik IBM Slovenija. Odlikujejo ga močen entuziazem, strast, optimizem, dostopnost do ljudi, skrb za sodelavce in močan socialni kapital.

 

Jerica UrbančičJerica Urbančič, MBILLS d.o.o.
Jerica Urbančič je vodja marketinga v MBILLS. Včasih se mora pri svojem delu preleviti v »čarodejko za vau trenutke«, saj so v središču digitalizacije uporabniki, ki jih moraš navdušiti in v njih zanetiti iskrico zanimanja. Kot psiholognja odlično razume navade in vedenje ljudi, kar s pridom uporablja pri svojem delu. Jerica je mlada profesionalka, ki jo krasijo ambicioznost, strast do dela in neumorna energija, s katero se loteva vseh izzivov, ki ji pridejo na pot.

 

 

Mislav BorošMislav Boroš, INFIGO IS d.o.o.
Mislav Boroš graduated in 2012 in the field of Computer Science at the Faculty of Electrical Engineering and Computing in Zagreb, Croatia.
During the 4 years of active duty military service as an army officer he took part in international NATO courses and activities related to cyber security.
Since December 2016, he is working as an Information Security Specialist at INFIGO IS, mainly on penetration testing projects.

 

Aleš AžmanAleš Ažman, Detekta d.o.o
Aleš Ažman je zasebni detektiv z licenco, zaposlen v podjetju Detekta, detektivsko-varnostna agencija in svetovanje d.o.o. Ima dolgoletne izkušnje iz vojske, posebej s področja CIMIC, saj je bil kot častnik SV tudi inštruktor v centru odličnosti Nata (CCOE) na Nizozemskem. Pridobljene izkušnje iz mirovnih operacij in šolanj v različnih oboroženih silah po svetu uspešno prenaša v civilno okolje. Kot zasebni detektiv se dnevno srečuje z izzivi na različnih področjih detektivskega dela, od vdorov v zasebnost, nezvestobe, preverjanja zaposlenih, do iskanja skritih oseb in njihovega premoženja. Orodje, ki ga pri svojem delu uporabljala je največkrat prav svetovni splet.

Tibor TajnšekTibor Tajnšek, Detektivsko Varnostna Agencija Dva Fokus d.o.o.
Tibor Tajnšek je pričel svojo poslovno pot kot licenciran samostojni detektiv leta 2006. V letu 2015 je ustanovil in postal direktor detektivsko varnostne agencije DVA FOKUS d.o.o., ki ponuja celoten spekter detektivskih storitev,
ukvarja se pa tudi z varnostnimi pregledi in varnostnim svetovanjem. Prav tako je od leta 2006 pooblaščeni sodni vročevalec in uspešno vroča pisanja vseh sodišč po Sloveniji. Že nekaj let aktivno sodeluje pri izobraževanju novih detektivov kot
predavatelj na Centru za poklicno usposabljanje v programu Detektiv; Izvajanje detektivskih upravičenj in občasno sodeluje kot predavatelj na Fakulteti za varnostne vede. Je član "The Israeli bureau of private investigators", kjer se je tudi izobraževal in pridobil
obširna strokovna znanja. Svoje mesto zaseda v upravnem odboru Detektivske zbornice Slovenije.

Mojca PrelesnikMojca Prelesnik, Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije
Mojca Prelesnik je univerzitetna diplomirana pravnica s pravosodnim izpitom.
Avtorica strokovnih člankov in soavtorica knjig s področja dostopa do informacij javnega značaja, varstva zasebnosti in osebnih podatkov, predavateljica na številnih izobraževanjih, usposabljanjih in strokovnih konferencah ter srečanjih (s področja širše javne uprave, delovnega prava, inšpekcijskih postopkov, zdravstva, šolstva, arhivov, gospodarstva, itd.).
Poleg pravnega znanja ima tudi izkušnje na področju zakonodajnega postopka, managerskega dela, vodstvene in organizacijske sposobnosti s področja dela javne uprave, vodenja in finančnega poslovanja. 
Z dostopom do informacij javnega značaja se je začela ukvarjati že leta 2002 na Ministrstvu za informacijsko družbo, kjer je sodelovala pri pripravi predloga zakona o dostopu do informacij javnega značaja in bila v času zaposlitve tudi uradna oseba po ZDIJZ. 
Področje varstva osebnih podatkov je postalo njeno delovno področje leta 2006, ko se je Pooblaščenec za dostop do informacij javnega značaja preoblikoval v Informacijskega pooblaščenca in pridobil pristojnost dotedanjega Inšpektorata za varstvo osebnih podatkov pri Ministrstvu za pravosodje. 
Znanje in izkušnje, pridobljeno v času zaposlitve, najprej na Ministrstvu za informacijsko družbo in nato pri Informacijskem pooblaščencu, je kot generalna sekretarka Državnega zbora lahko še dodatno nadgrajevala v praksi in dobila vpogled v poslovanje kot predstojnica upravljavca številnih zbirk osebnih podatkov in zavezanca za dostop do informacij javnega značaja. Iz letnih poročil po ZDIJZ izhaja, da je Državni zbor v obdobju 2008-2014 izkazal visoko stopnjo dostopnosti do informacij javnega značaja in transparentnega poslovanja. Kot upravljavec zbirk osebnih podatkov je Državni zbor v istem obdobju bistveno izpopolnil in izboljšal zavarovanje zbirk in zaščito osebnih podatkov.
Na predlog predsednika republike Boruta Pahorja jo je Državni zbor 4. 7. 2014 izvolil za informacijsko pooblaščenko. Petletni mandat je informacijska pooblaščenka začela 17. 7. 2014.

 

Urban SuhadolnikUrban Suhadolnik
Urban Suhadolnik je študent 2. letnika Fakultete za računalništvo in informatiko. Z računalništvom se ukvarja že od otroštva. V zadnjih dveh letih pa se je začel poglobljeno ukvarjati in udeleževati konferenc s področja računalniške varnosti in etičnega hekanja.

 

 

 

Matej Lamut SkokMatej Lamut Skok, NLB d.d.
Matej Lamut Skok že 30 let deluje v IT-ju. V začetku kot razvijalec programske opreme, zadnjih 15 let pa v Novi Ljubljanski banki opravlja naloge varnostnega inženirja. Diplomiral je na Fakulteti za elektrotehniko in magistriral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Je nosilec strokovnega naziva CISA ter certifikata CIS – SIQ Information Security Manager.

 


PLATINASTI SPONZORJI

  nil     

ZLATI SPONZORJI

  S&T        Infigo 

BRONASTI SPONZORJI

  siq       SI-CEH     Comtrade 

V SODELOVANJU Z

Planet e-učenja           Palsit  

 

MEDIJSKI SPONZORJI

rAČUNALNIŠKE NOVCE       Mojaobčina        Monitor Pro      Avtomatika 


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.